Hálás feladat az Inner Sky Electrum Innovatív Asztrológiai Szoftverrel történelmi eseményekre horoszkópot felállítani; nem csupán a program pontossága okán és amiatt, mert ezt 11000 éves intervallumban lehet megtenni, hanem azért is, mert a képlet-vizualizálás valóban páratlan élményt nyújt. Régóta kerestem egy szoftvert, amely a tropikus és a sziderikus állatöv mellett a tényleges csillagképi szektorokban is bemutatja a planéták állását, hát az ISE számítógépes rendszer ilyen...

Tehát akkor most illusztráció gyanánt következzék egy híres kínai napfogyatkozás, az ún. "Kettős Hajnal" (Double Dawn) eklipszis bemutatása (időpont: időszámításunk előtt 899. 4. 20-án, GMT-ben kifejezve 22 óra magasságában, tehát helyi idő szerint 21-én reggel - Julián kalendárium) .

"Yi király uralkodásának első évében, a tavasz első hónapjában, a Nap kétszer kelt fel..." - adja tudtunkra egy korabeli feljegyzés. Merthogy ezen, Kína keleti régiójából megfigyelhető fogyatkozás nem sokkal napkelte után történt, így a viszonylag alacsonyan álló napkorong eltűnése és újbóli előtűnése a "kétszeri felkelés" szubjektív érzetét keltette.

Double Dawn.jpg

...és ugyanez a jelenség - stílszerűen - egy kínai holdház-rendszerben:

Double ChineseLunar.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrologiaiprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr34625131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása