Az ISE asztrológiai programról

Az Inner Sky Electrum asztrológiai program világviszonylatban is egyedülálló a hasonló tematikához köthető számítógépes rendszerek között. Nem csupán a tropikus és a sziderikus zodiákus tényleges csillagképekkel együttesen történő bemutatását vállalja fel (mondjuk, ilyen szoftver sincs; legalábbis én nem ismerek), hanem az arab, indiai, kínai és ősi szkíta-magyar (Pap Gábor előadásaiból-könyveiből is ismert) holdházak kijelzését is. Méghozzá az átlagostól eltérően "dizájnolt", esztétikus kivitelben. Hasznos segédeszköz lehet azok számára, akik komolyan foglalkoznak (vagy szeretnének foglalkozni) az Asztrológiával.

Mayan.jpg

 

A Kali Yuga szimbolikus kezdete

Itt a hindu Kali Yuga szimbolikus kezdetének szinoptikus asztrológiai képletét adjuk meg, bemutatva, hogy az Inner Sky Electrum innovatív asztrológiai szoftver tizenegyezer éves intervallumban számol a lehető legpontosabban, a Svájci Efemerida felhasználásával. A hindu hagyományban a Kali Yuga (Sötét Kor) kezdetének többféle szimbolikus időpontja létezik. Én most a Surya Siddhanta leírására támaszkodom, és felhívom a figyelmet a Revati elnevezésű holdházban ill. annak közvetlen közelében "összetorlódó" planétákra, melyet a tradicionális források és későbbi méltatások mind megemlítenek.

Az ISE program által készített ábra (kijeleztem a transzszaturnálisokat, a Lilithet és néhány asztronómiai pontot is) :

kali.jpg

 

 

Napfogyatkozás, 2012. november 13.

A 2012 november 13-ai (GMT) teljes Napfogyatkozás képlete, mely a szinoptikus szemléletű Inner Sky Electrum asztrológiai szoftver felhasználásával készült (belül: tropikus állatöv, középen: sziderikus zodiákus, kívül a tényleges csillagképek).

Az Eklipszis a déli féltekén következik be, megtekintéséhez ideális helyszín lehet Északkelet-Ausztrália, mondjuk Cairns városa (helyi idő szerint november 14. reggelén).

SolarEclipsenov2012.jpg.jpg

 

Egy nevezetes Napfogyatkozás

Hálás feladat az Inner Sky Electrum Innovatív Asztrológiai Szoftverrel történelmi eseményekre horoszkópot felállítani; nem csupán a program pontossága okán és amiatt, mert ezt 11000 éves intervallumban lehet megtenni, hanem azért is, mert a képlet-vizualizálás valóban páratlan élményt nyújt. Régóta kerestem egy szoftvert, amely a tropikus és a sziderikus állatöv mellett a tényleges csillagképi szektorokban is bemutatja a planéták állását, hát az ISE számítógépes rendszer ilyen...

Tehát akkor most illusztráció gyanánt következzék egy híres kínai napfogyatkozás, az ún. "Kettős Hajnal" (Double Dawn) eklipszis bemutatása (időpont: időszámításunk előtt 899. 4. 20-án, GMT-ben kifejezve 22 óra magasságában, tehát helyi idő szerint 21-én reggel - Julián kalendárium) .

"Yi király uralkodásának első évében, a tavasz első hónapjában, a Nap kétszer kelt fel..." - adja tudtunkra egy korabeli feljegyzés. Merthogy ezen, Kína keleti régiójából megfigyelhető fogyatkozás nem sokkal napkelte után történt, így a viszonylag alacsonyan álló napkorong eltűnése és újbóli előtűnése a "kétszeri felkelés" szubjektív érzetét keltette.

Double Dawn.jpg

...és ugyanez a jelenség - stílszerűen - egy kínai holdház-rendszerben:

Double ChineseLunar.jpg

 

Nevezetes holdfogyatkozás - Konstantinápoly eleste

Az Inner Sky Electrum innovatív asztrológiai program felhasználásával most a Konstantinápoly elestét közvetlenül megelőző holdfogyatkozást mutatom be. Ahogyan azt megszoktuk az előbbi bejegyzések horoszkóp-ábrái esetében is, belül a tropikus zodiákus, aztán a sziderikus állatöv, legkívül pedig a valódi peri-ekliptikális csillagképek láthatóak.

A bizánci birodalom megszűnését eredményező és az egész kereszténység sorsát befolyásoló történelmi eseményt csak röviden idézem fel:

"1453. április 6-án felállították a szultán sátrát a vár előtt. Ugyanaznap megkezdődött a város ostroma az Aranyszarv-öböltől a Márvány-tengerig terjedő szakaszon a szárazföldön". Hosszú, véres ostrom után május 29-én a törökök elfoglalták a várat, a janicsárok betörték a Hagia Szophia kapuit, és a bemenekült tömeget lemészárolták.

A tragikus nap előtt egy héttel, május 22-én (Julián-kalendárium) balsejtelmű teljes Holdfogyatkozás történt; amint az alábbi ábráról is láthatjuk, már megfogyatkozott alakjában kelt fel a Hold a horizonton.

Constant.jpg

Négy napra rá - így hagyományozódott ránk - sűrű köd telepedett az egész városra, amely teljesen szokatlan légköri jelenség májusban azon a földrajzi szélességen. Az ostromlottak furcsa fényvillanásokat észleltek a Hagia Szophia kupolája fölött, ezt egyesek azzal magyarázták, hogy a Szentlélek eltávozott, és magára hagyta a várost.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrologiaiprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr264692041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.