Mint ismeretes (az utóbbi időben mozifilm is készült róla) a Hellászba benyomuló Xerxész i. e. 480 augusztusában legyőzi a spártai Leonídász királyt és háromszáz harcosát a Thermopülai-szorosnál. Ezzel megnyílik az út a perzsák előtt Közép-Görögország irányába. Themisztoklésznek azonban egy agyafúrt ötlettel sikerül kieszközölnie a szalamiszi csatát, ahol a perzsa hajóhad jelentős része elpusztul, majd Plataianál döntő szárazföldi ütközetet is nyernek. Ezekkel a hadi eseményekkel kezdődik a xerxészi offenzíva összeomlása.

Ez utóbbi döntő eseményeket a fennmaradt feljegyzések alapján egy gyűrűs napfogyatkozás előzte meg; azt is tudjuk, hogy a perzsa csillagjósok az égi jelből fényes győzelmet jósoltak uralkodójuknak...

Az adott időpontot a NASA eklipszis-adatbázisából kerestem elő, és az Inner Sky Electrum Innovatív Asztrológiai Szoftverrel állítottam fel rá szinoptikus horoszkópot. Íme a képlet (sorrend belülről: tropikus állatöv, sziderikus zodiákus, valódi csillagképi szektor):

Xerxes Solar Eclipse.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrologiaiprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr804633747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása