Az Inner Sky Electrum innovatív asztrológiai program felhasználásával most a Konstantinápoly elestét közvetlenül megelőző holdfogyatkozást mutatom be. Ahogyan azt megszoktuk az előbbi bejegyzések horoszkóp-ábrái esetében is, belül a tropikus zodiákus, aztán a sziderikus állatöv, legkívül pedig a valódi peri-ekliptikális csillagképek láthatóak.

A bizánci birodalom megszűnését eredményező és az egész kereszténység sorsát befolyásoló történelmi eseményt csak röviden idézem fel:

"1453. április 6-án felállították a szultán sátrát a vár előtt. Ugyanaznap megkezdődött a város ostroma az Aranyszarv-öböltől a Márvány-tengerig terjedő szakaszon a szárazföldön". Hosszú, véres ostrom után május 29-én a törökök elfoglalták a várat, a janicsárok betörték a Hagia Szophia kapuit, és a bemenekült tömeget lemészárolták.

A tragikus nap előtt egy héttel, május 22-én (Julián-kalendárium) balsejtelmű teljes Holdfogyatkozás történt; amint az alábbi ábráról is láthatjuk, már megfogyatkozott alakjában kelt fel a Hold a horizonton.

Constant.jpg

Négy napra rá - így hagyományozódott ránk - sűrű köd telepedett az egész városra, amely teljesen szokatlan légköri jelenség májusban azon a földrajzi szélességen. Az ostromlottak furcsa fényvillanásokat észleltek a Hagia Szophia kupolája fölött, ezt egyesek azzal magyarázták, hogy a Szentlélek eltávozott, és magára hagyta a várost.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrologiaiprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr754638585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása