Az Őszi Napéjegyenlőség asztrológiai képletét (a. m. Autumn(al) Equinox / Fall Equinox Horoscope, Őszi kvartál, Őszi quartalis stb.) arra az időpontra kell felállítanunk, amikor a Nap eléri a tropikus Mérleg jegy 0. fokát. Ez 2012-ben szeptember 22-én greenwich-i idő szerint 14 óra 49 perc 53 másodperckor történik meg. A kvartáloknak számos asztrológus fontos szerepet tulajdonít mind a személyes horoszkópia, mind pedig a mundán kifejtés területén.

Az alábbi képletet szokás szerint az Inner Sky Electrum innovatív asztrológiai programmal készítettem, melynek szinoptikus szemléletéből már az előbbi bejegyzésekben is bőségesen profitáltam.

A horoszkóp topocentrikus szemléletű, tehát a Hold parallaxisát is figyelembe vettem; a képletet Budapestre állítottam fel, a középső szektor sziderikus zodiákusához választhattam volna huszonegynéhány ayanamsa közül, de a Fagan/Bradley-félét hagytam meg (ez az alapértelmezett),  a nyugati sziderikus asztrológusok úgyis ezt használják a legszívesebben. Íme hát a képlet a pontos planéta-pozíciókkal.

Autumn Equinox 2012.gif.gif

A bolygók/égi objektumok kvalitatív vonatkozásait vizsgálva két transzszaturnálist látunk retrográd haladásban, és lényeges mozzanat még a valódi Holdcsomópontok (Caput és Cauda Draconis) stationárius volta (a kiírásból azt is látjuk, hogy lassan ugyan, de direkt irányba haladnak, mely tudvalevően esetükben a "rendhagyó" irány).

A bolygók tropikus méltóságairól: A Nap értelemszerűen Esésben van (Casus, Fall), a Szaturnusz Exaltációban, a Mars Domiciliumban, a Jupiter Exiliumban, míg a többi planéta peregrin. (A transzszaturnálisoknak némelyek által tulajdonított dignitásokat nem veszem figyelembe!)

A növekvő Hold 48 százalékos, az első negyedet még nem érte el (csak az esti órákban fogja). Egy fokos orbiszon belül viszont ekliptikai hosszúságban mérve együtt áll a Galaxis Középpontjával.

A következő bejegyzést egy aspektárium-ábrával is megtoldom, és figyelmet fordítok majd néhány markáns fényszögre, melynek folyományait a lokális determináció vonatkozásában ki-ki továbbgondolhatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrologiaiprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr814788670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása